Strona używa ciasteczek
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.
x
Aktualności -

Poniżej znajdują się najnowsze wydarzenia związane z produktami LRS

Jak usprawnić pracę na magazynie?

2019-01-31

Gospodarowanie zapasami w magazynie to złożony proces. Jak wszyscy wiemy, cokolwiek dzieje się wewnątrz magazynu, ma znaczący wpływ na każdy dalszy etap. Brak lub niewystarczająca informacja o stanach magazynowych, ręczne zliczanie towarów podczas kompletacji, wydań magazynowych i innych czynności powoduje, że pojawia się ryzyko popełnienia błędu, który bardzo ciężko zlokalizować. Odpowiednia komunikacja w logistyce jest bardzo ważna, warto zatem zastanowić się, w jaki sposób możemy usprawniać pracę na magazynie. Poniżej podajemy kilka ciekawych rozwiązań, dzięki którym efektywność pracy z pewnością się zwiększy.

Czytaj Więcej

Jak za pomocą systemu przywoławczego zaspokoić potrzeby Klienta?

2019-01-31

Nowoczesne systemy przywoławcze sprawdzają się w wielu branżach. W szczególności chętnie wykorzystywane są w gastronomii, szpitalach oraz w hotelarstwie. Nic w tym dziwnego – wybierając to urządzenie zyskujemy elastyczne rozwiązanie, które z łatwością możemy dopasować do potrzeb naszych klientów czy pacjentów. W jaki sposób za pomocą systemu przywoławczego możemy usprawnić komunikację i zaspokoić potrzeby Klienta?

Czytaj Więcej

Napiwki dla obsługi kelnerskiej. Konieczność?

2018-05-24

Korzystając z usług gastronomicznych, chcemy spędzić miło czas oraz zjeść smaczny posiłek. Za przyjemną atmosferę w restauracji często odpowiedzialna jest obsługa kelnerska. Niektórzy klienci chcą docenić pracę kelnerów i wręczyć im dodatkowe wynagrodzenie, jakim jest napiwek. Z kolei inni uważają, że wypłata jest wystarczającym wynagrodzeniem na pracę.

Czy napiwek powinno się zostawiać obsłudze kelnerskiej? W jakiej wysokości zostawić napiwek?

Czytaj Więcej

Jakie obowiązki ma kierownik sali w restauracji?

2018-05-24

Samodzielny, ale umiejący współpracować z innymi? A może lider delegujący do zadań? Wybór kierownika sali w restauracji nie jest prostym zadaniem dla restauratorów. Aby móc lepiej zrozumieć, kogo tak naprawdę potrzebujemy i jaka osoba pomoże nam doprowadzić lokal do sukcesu, trzeba wiedzieć, jakie obowiązki ma kierownik sali. I to właśnie tym zagadnieniem zajmiemy się w dzisiejszym artykule.

Czytaj Więcej

Profesjonalna obsługa kelnerska – jakie są obowiązki kelnera?

2018-05-24

Mistrz dyplomacji, który wysłucha wszystkich zażaleń klienta, ale nie będzie się z nim kłócił ani komentował jego uwag, nawet jeśli nie są trafne. Uprzejmy, lecz nie nachalny, dba o to, by klient delektował się posiłkiem w spokojnej i miłej atmosferze. Niewidoczny dla gościa, błyskawicznie pojawia się, gdy wymaga tego sytuacja. Tak brzmi opis profesjonalnego kelnera, które warto mieć w restauracji.

Co zrobić, by obsługa kelnerska była na wysokim poziomie? Jakie są obowiązki kelnera? W dzisiejszym artykule przedstawiamy Ci kelnerski savoir-vivre.

Czytaj Więcej

Czy lokale samoobsługowe to biznes z potencjałem?

2018-05-24

Klienci nie lubią czekać, czy to w kolejce, czy na jedzenie. Szybkość obsługi jest więc sporym atutem dla gościa, czasami nawet większym niż jakość obsługi klienta. Czy to oznacza, że fast food jest najlepszym pomysłem na biznes? Niezupełnie, smaczne, domowe i przede wszystkim szybko podane jedzenie można również oferować w restauracji samoobsługowej.

Czy lokale samoobsługowe to biznes z potencjałem? Przeczytaj nasz tekst i poznaj odpowiedź na to pytanie.

Czytaj Więcej
Strony: 1 2 3 4 5 6 Następna »